Συνταγές

ΣΤΗΘΟΣ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

Μία νοστιμότατη εκδοχή για γαλοπούλα !!!

Εντυπωσιακό πιάτο, θα το δοκιμάσουν σίγουρα και αυτοί που δεν προτιμούν την γαλοπούλα!!!Η  γαρνιτούρα λαχανικών  επίσης εξαιρετική!

Τι θα χρειαστούμε:

2 φιλέτα στήθος γαλοπούλας

¼  φλιτ. αλάτι

¼  φλυτζ . ζάχαρη

½  φλυτζ. πετιμέζι

1 φλυτζ. λευκό κρασί

3 κουταλιές σούπας μέλι

3 κουταλιές σούπας μπαλσαμικο

αλάτι-πιπέρι

 

γαρνιτούρα

6 καροτα-1 μεγάλη σελινοριζα-4 γλυκοπαπατες-4 μεγάλες πατατες-4 παντζαρια-12 κρεμμυδάκια στιφαδου-ελαιολαδο-1 κουταλιά σούπας χονδρό αλάτι.

 

Ανακατεύετε σε μεγάλο μπολ 2 λίτρα χλιαρό  νερό με το πετιμέζι, το αλάτι και την ζάχαρη. αφήνετε τα; φιλέτα μέσα στο μίγμα αυτό από το προηγούμενο βράδυ να μαριναριστούν.

την επομένη τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε ένα ταψί -πυρέξ.

τα αλείφετε με λίγο λάδι, αλατωπιπερωνετε ,ρίχνετε το κρασί και σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο. ψήνετε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα,\.

ανακατεύετε το μέλι με το μπαλσαμικο, ξεσκεπάζετε το ταψί ,περιχύνετε

τα φιλέτα με το  μείγμα αυτό και ψήνεται  20-25 λεπτά ακόμα (ξεσκέπαστο το ταψί)

 

γαρνιτούρα

καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε  σε ομοιόμορφα κομμάτια. τα κρεμμύδια τα κόβουμε στην μέση.

τα βάζουμε σε ταψί και τα περιχύνω με ½  φλυτζ.λαδι και τα πασπαλίζουμε με χονδρό αλάτι.

τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς για 30- 1ωρα  μέχρι να ψηθούν τα λαχανικά.

κόβουμε τα φιλέτα της γαλοπούλας και τα σερβίρουμε με τα λαχανικά!

 

σάλτσα

—————–

παίρνουμε τα υγρά από το ταψί και τα δένουμε με rue : ιση ποσότητα αλεύρι και βούτυρο  -περίπου 50 γρ- να βράσουν μαζί με τα υγρά μέχρι να δέση η σάλτσα.

 

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!!!!!!!!!!!!

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα: Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email

Related posts