Μία νοστιμότατη εκδοχή για γαλοπούλα !!!
Εντυπωσιακό πιάτο, θα το δοκιμάσουν σίγουρα και αυτοί που δεν προτιμούν την γαλοπούλα!!!Η γαρνιτούρα λαχανικών επίσης εξαιρετική!
Τι θα χρειαστούμε:
2 φιλέτα στήθος γαλοπούλας
¼ φλιτ. αλάτι
¼ φλυτζ . ζάχαρη
½ φλυτζ. πετιμέζι
1 φλυτζ. λευκό κρασί
3 κουταλιές σούπας μέλι
3 κουταλιές σούπας μπαλσαμικο
αλάτι-πιπέρι
γαρνιτούρα
6 καροτα-1 μεγάλη σελινοριζα-4 γλυκοπαπατες-4 μεγάλες πατατες-4 παντζαρια-12 κρεμμυδάκια στιφαδου-ελαιολαδο-1 κουταλιά σούπας χονδρό αλάτι.
Ανακατεύετε σε μεγάλο μπολ 2 λίτρα χλιαρό νερό με το πετιμέζι, το αλάτι και την ζάχαρη. αφήνετε τα; φιλέτα μέσα στο μίγμα αυτό από το προηγούμενο βράδυ να μαριναριστούν.
την επομένη τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε ένα ταψί -πυρέξ.
τα αλείφετε με λίγο λάδι, αλατωπιπερωνετε ,ρίχνετε το κρασί και σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο. ψήνετε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα,\.
ανακατεύετε το μέλι με το μπαλσαμικο, ξεσκεπάζετε το ταψί ,περιχύνετε
τα φιλέτα με το μείγμα αυτό και ψήνεται 20-25 λεπτά ακόμα (ξεσκέπαστο το ταψί)
γαρνιτούρα
καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε ομοιόμορφα κομμάτια. τα κρεμμύδια τα κόβουμε στην μέση.
τα βάζουμε σε ταψί και τα περιχύνω με ½ φλυτζ.λαδι και τα πασπαλίζουμε με χονδρό αλάτι.
τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς για 30- 1ωρα μέχρι να ψηθούν τα λαχανικά.
κόβουμε τα φιλέτα της γαλοπούλας και τα σερβίρουμε με τα λαχανικά!
σάλτσα
—————–
παίρνουμε τα υγρά από το ταψί και τα δένουμε με rue : ιση ποσότητα αλεύρι και βούτυρο -περίπου 50 γρ- να βράσουν μαζί με τα υγρά μέχρι να δέση η σάλτσα.
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!!!!!!!!!!!!