Μια συνταγή που αρέσει πολύ σε όλη την οικογένεια ,την μαγειρεύω πολύ συχνά , και την προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλες τις φίλες που αγαπούν γενικά τα ζυμαρικά.
Θα χρειαστούμε:
1 κιλό γαρίδες φρέσκες , καθαρισμένες (αν δεν υπάρχουν φρέσκες γαρίδες λόγω εποχής, χρησιμοποιήστε μεγάλες κατεψυγμένες γαρίδες.)
1 πακέτο μακαρόνια (της αρεσκείας σας) βρασμένα ,στραγγισμένα.(τα linguini είναι πολύ καλή επιλογή.
2-3 κουταλιές λάδι
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι θυμάρι
1/2 κουταλάκι πιπέρι Καγιέν
1/2 κουταλάκι ξηρό βασιλικό
1 κουταλιά soya sauce
1 κουταλιά κέτσαπ
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κούπα περίπου ντομάτα κομμένη σε καρέ κομμάτια
3 κούπες ζωμός κότας
1 κουταλιά βούτυρο
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1 κουταλιά πράσινο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο.
Καθαρίζουμε τις γαρίδες, τις πλένουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι, ρίχνουμε το θυμάρι, το σκόρδο, το πιπέρι και το βασιλικό, και ψήνουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας..
Ρίχνουμε την ντομάτα, την κέτσαπ, και την soya, προσθέτουμε τον ζωμό και όταν έρθει σε βράση χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και ψήνουμε για 25-30 λεπτά έως ότου μείνει περίπου η μισή ποσότητα σάλτσας.
Σε μεγάλο τηγάνι,σοτάρουμε για 2 λεπτά τις γαρίδες με το βούτυρο μέχρι να πάρουν , ροζ χρώμα.
Ρίχνουμε τις γαρίδες στην σάλτσα ντομάτας και ψήνουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας που και πού, να πήξει ελαφρά η σαλτσούλα .
Βράζουμε τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στην σάλτσα γαρίδας, ανακατεύοντας καλά.
Σερβίρουμε ρίχνοντας τριμμένη παρμεζάνα στο πιάτο και φρεσκοκομμένο πράσινο κρεμμυδάκι!!!!
Σερβίρεται με πράσινη δροσερή σαλάτα!!!!!
Φωτογραφίες με τα βήματα εκτέλεσης: